Повече от 3,2 милиарда зрители са гледали мачовете от Мондиал 2010

Телевизионните предавания на мачовете от Мондиал 2010 в Република Южна Африка са привлекли повече от 3,2 милиарда зрители, която е с 8 процента повече от световното първенство по футбол през 2006 година в Германия, съобщи днес Международната федерация по футбол /ФИФА/.

 

"Изследванията са на база човек, който е гледал най-малко една минута от мачовете на домашния си телевизор", съобщи ФИФА. В статистиката обаче не са включени мачовете, които са били наблюдавани на гигантски телевизионни екрани на публични места, във "Фен зоните" в барове, ресторанти, хотели, на компютри, портативни телефони и др.

 

ФИФА съобщава, че са подобрени много рекорди, особено в страната-домакин и в Германия. Вторият мач на Република Южна Африка срещу Уругвай е бил наблюдаван в Република Южна Африка от рекордните 10,15 милиона зрители, "което подобрява всички рекорди, в това число и финала на турнира за световната купа по ръгби през 1995 година".

 

Полуфиналът на Мондиал 2010 между Испания и Германия пък е бил наблюдаван от 30 милиона телевизионни зрители в Германия и това е първият път, когато в Германия се преминава границата от 30 милиона телевизионни зрители, информира БТА.