Венгер потвърди, че Алмуния и Бендтнер са свободни да си тръгнат

галерия:

Испанският страж Мануел Алмуния и датският таран Никлас Бендтнер са свободни да си търсят нови отбори, потвърди днес мениджърът на лондонския гранд Арсен Венгер.

 

Алмуния загуби мястото си на "Емирейтс" за сметка на двамата поляци Лукаш Фабиански и Войчех Шчесни, докато Бендтнер вече на няколко пъти публично изрази намерението си да си намери нов тим. Интерес към скандинавеца проявяват редица клубове, сред които германският шампион Борусия Дортмунд, лисабонският гранд Спортинг и Фенербахче.

 

"Възможно е и двамата да напуснат през това лято", сподели Професора пред репортери в Малайзия, където Арсенал стартира азиатското си турне.

 

"В момента те разговарят с други клубове, но не мога да ви кажа кои", добави Венгер.

 

Междувременно Венгер довери, че на този етап не смята да привлича заместник на сънародника си Гаел Клиши, който бе продаден на Манчестър Сити. На този етап Професора ще разчита на Киерън Гибс и Арман Траоре, като белгиецът Томас Вермален също може да играе на тази позиция, когато се наложи това.

 

"Планът ни за левия бек е да имаме на разположение Киерън Гибс, Арман Траоре и Томас Вермален, който също може да играе там. Имаме това, от което се нуждаем", обясни французинът.