Бойко Борисов в отбора на ветераните на приятелски мач в памет на Начко Михайлов

галерия:

снимка: БТА

Четвъртият приятелски мач, организиран в памет на легендата на Локомотив (София) Начко Михайлов, ще се проведе утре (вторник, 5-и юли) на стадиона в квартал Надежда.

 

Мачът ще се играе на рождения ден на Михайлов, който е роден на 5-и юли 1949-а година, и ще противопостави ветераните на българския национален отбор и ветераните на столичния Локомотив. Михайлов си отиде от този свят на 1-и октомври 2006-а година.

 

Министър-председателят на България Бойко Борисов също е поканен да играе и по предварителен план трябва да се включи в състава на ветераните на България. Редом до премиера трябва да играят вратарите Стефан Стайков и Емил Бучински, Сашо Борисов, Емил Спасов, Воин Войнов, Павел Панов, Ивайло Аспарухов, Георги Богданов, Чавдар Атанасов, Гошо Гинчев.

 

За ветераните на българския национален отбор ще се появи на терена и един от спонсорите на събитието Любо Ранчев. Селекционер на отбора ще бъде Димитър Пенев. C фланелката на Локомотив (София) Борис Манолков, Ангел Колев, Бойчо Величков, Кирил Метков, Нако Дойчев, Венци Арсов, Дончо Донев.

 

По-големият от синовете на легендата- Виктор, също ще играе в мача, докато Михаил има контузия в коляното и няма как да излезе на терена. Григор Петков, който в момента е шеф на школата на Локомотив, ще води ветераните в срещата.

 

"Ще има награди за ветераните, както и специална награда за Най-добър състезател в ролята на Начко Михайлов. Доволни сме, че инициативата не спира вече четири години и много хора си спомнят за такъв голям футболист, коментира за БТА един от организаторите Ивайло Аспарухов.