Димитър Бербатов започна подготовка с Манчестър Юнайтед

галерия:

снимка: Булфото

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов стартира днес подготовка за новия сезон с английския шампион, въпреки многото спекулации относно бъдещето му на "Олд Трафорд" в последните няколко месеца.


Слуховете за непреодолим разрив между благоевградчанина и мениджъра сър Алекс Фъргюсън се засилиха още повече в края на месец май, когато голмайсторът на Висшата лига бе оставен извън групата на Юнайтед за финала на Шампионската лига срещу Барселона.


Тогава в силен афект от решението на шотландеца, Бербатов не пожела дори да изгледа двубоя на своя тим от трибуните на "Уембли", наблюдавайки поражението с 1:3 от съблекалнята на отбора. Решение, което предизвика ураганен отзвук на Острова.


Днес обаче официалният сайт на "червените дяволи" съобщи, че лятна подготовка с Манчестър Юнайтед са стартирали всички налични футболисти на Алекс Фъргюсън, с изключение на крилото Антонио Валенсия. Еквадорецът е ангажиран с представителния тим на своята родина, който ще вземе участие на вече започналия турнир Копа Америка.


Бербатов и компания ще останат в Манчестър за седмица, преди футболисти и треньори да стегнат багажа си за предстоящото презокеанско турне в САЩ. Там новият английски шампион ще изиграе общо пет контроли, включително и срещу новия европейски шампион Барселона. Преди срещата с каталунците, Юнайтед ще премери сили с местните Ню Инглънд Революшън, Сиатъл Саундърс, Чикаго Файър и сборен отбор на Мейджър Сокър Лига-та.


На 5 август предстои бенефисът на легендарния Пол Скоулс, който ще противопостави един срещу друг сър Алекс Фъргюсън и Ерик Кантона на двете треньорски скамейки. Два дни по-късно Манчестър Юнайтед ще изиграе и своя първи официален мач за новата кампания, изправяйки се срещу градския съперник Манчестър Сити в спор за трофея "Комюнити Шийлд".