Отборите от двете "Б" групи заявяват стадионите, на които ще играят до 15-ти юли

снимка: bfunion.bg

Отборите от Б група трябва да представят документ в БФС за състоянието на стадиона, на който ще домакинстват, до 15-и юли, съобщи днес директорът на Направление Първенства и турнири Антон Попов.

 

Документът трябва да бъде подкрепен и с писмо от Комисията за ред и сигурност, че съоръжението отговаря на изискванията. Ако отборът домакинства на стадион в друг град, то клубът, който предоставя този стадион, трябва да гарантира безпроблемността му.

 

Новите членове на двете Б групи пък трябва да изпратят и документи за лицензирането им като професионални клубове и става въпрос за Спартак 1918 (Варна), Ботев (Пловдив) и Нефтохимик (Бургас) в Източната Б група, както и Бдин (Видин) и Сливнишки герой (Сливница).

 

Казусът с Етър 1924 (Велико Търново), който беше преместен от Западната в Източната Б група, няма да създаде допълнителни затруднения. Ако са сред двата последни отбора и изпадат, то търновци ще слязат в Северозападната В група, където трябва и да бъдат, ако играеха в Западната втора дивизия.

 

Присъстващите на жребия пък си направиха добронамерени шеги с представителя на Чавдар (Бяла Слатина), който се оказа нигериецът Бенджамин, който игра във В група с отборите на Хебър (Пазарджик) и Спортист (Своге). Оказа се, че Бенджамин е започнал работа като администратор в Бяла Слатина, което предизвика тоталното учудване на секретаря на Спортно-техническата комисия Веселин Маркович, който го посрещна с въпроса: "Ти какъв си? Знаеш ли английски? Е, значи, ще се оправиш с картотекирането на отбора".

 

Самият Маркович, който е участвал в тегленето на жребия в последните 25 години в професионалния футбол, изпуснал една от стъклените чаши, предвидена за разбъркване на номерата на отборите, издаде го Антон Попов. Все пак Попов заяви, че това е добро предзнаменование за бъдещето на българския футбол, защото счупеното носело щастие.

 

И през този сезон победителите в двете Б групи придобиват директно право на класиране в А група, докато вторите в крайното класиране ще играят два баража. Първо те ще се срещнат по между си, а след победителят излиза срещу 14-ия в крайното класиране от елитната ни дивизия.

 

Информацията предостави БТА.