Вихрен започна подготовка без яснота в коя група ще играе

Вихрен (Сандански) започна подготовка, но все още няма яснота в коя група ще играе през новия сезон, предаде БТА. Петдесетина фенове се бяха насъбрали около стадиона, за да наблюдават старта на своите любимци. Отсъстваха Мартин Станкев, Петьо Динков, Александър Гущеров, Христо Бахтерлиев и Александър Русков.

 

Вратарят Христо Бахтерлиев ще продължи кариерата си в Калиакра, Александър Гущеров е подписал двугодишен договор със Септември (Симитли), Петьо Динков не се съблече, защото имаше разрешение да присъства на изписването на новородения син и съпругата от общинска болница Петрич. Мартин Станкев пък е получил разрешение да почива още няколко дни, а Александър Русков беше на стадиона, но не се съблече поради заболяване.

 

По повод появилите се информации в коя група ще играе за в бъдеще отборът на Вихрен, председателят на УС на ФК Вихрен Георги Манолев каза следното:

 

"Не ни дадоха лиценз от специализираната комисия на БФС. Мотивите им са че имаме стари задължения общо 105 хиляди лева. От тях 85 хил. лв. са за трима футболисти, пребивавали в отбора на Вихрен, като само един от тях има игрово време 15 минути на терена. За отбелязване е че тези трима футболисти са от школата на Пирин-2001 на Ивайло Андонов и договорите с тях са подписани неправомерно от тогавашния старши треньор на мъжкия отбор на Вихрен Филип Филипов, който няма пълномощно от ръководството на клуба да изпълнява тези функции.

 

20 хиляди лева ФК Вихрен дължи на ФК Родопа (Смолян) за трансфера на Десислав Русев. И този иск е неправомерен, защото Родопа е фалирал клуб, не се състезава в професионалната група и няма право да сключва договори. Подали сме жалби до съответните органи на футболната централа, но не бяха уважени и това бе причина да останем без лиценз.

 

Жалко е, че всичко това е станало при предишното ръководство. В момента, откакто отборът стана общински, ние нямаме нито един лев задължение нито към футболисти, нито към персонала в клуба, нито към НАП. До няколко дни ще има яснота дали ще получим шанс да бъдем включени в Б група или ще се състезаваме във В група.

 

Естествено ако от новото първенство играем във В група сигурно ще се стигне до разглеждане на щатното разписание, договорите с досегашните футболисти и естествено ще се предложат нови условия. Ето това е истината засега около отбора на Вихрен".