Нани не се притеснява за титулярното си място в Юнайтед

Крилото на Манчестър Юнайтед Нани, който получи наградата за най-добър играч на тима миналия сезон, не се притеснява за титулярното си място, въпреки привличането на Ашли Йънг от Астън Вила миналата седмица. 25-годишният английски национал пристигна на „Олд Трафорд" за сумата от 17 милиона паунда, но това не е проблем за португалския наследник на Кристиано Роналдо. Нани не игра във финала на Шампионската лига срещу Барселона, по подобие на Димитър Бербатов, който пък стана голмайстор на „червените дяволи", но също бе пренебрегнат от Сър Алекс Фъргюсън.

 

„Разбира се, че приветствам всяко едно ново попълнение", сподели Нани пред репортери. „Мисля, че Юнайтед е фантастичен клуб."

 

„Когато идват нови играчи, това е добре за нас, защото тимът се подсилва. Искаме повече помощ в печеленето на трофеи. Бях в Манчестър и когато Роналдо се подвизаваше в отбора, а той е един от най-добрите футболисти в света - въпреки това не се притеснявах за мястото си на терена."

 

Нани бе закупен от Юнайтед през 2007-ма година от Спортинг и миналият сезон вкара 9 гола в 31 мача в Премиършип, комбинирайки ги с 14 асистенции. В Шампионската лига той реализира само едно попадение в девет срещи.