Джон Оби Микел все още не знае защо Анчелоти му е отнел титулярното място

галерия:

 

Полузащитникът на Челси Джон Оби Микел призна, че не е бил никак щастлив от факта, че бившия треньор на „сините" Карло Анчелоти не му е давал шансове за игра през изминалия сезон.

 

Италианският мениджър, който бе уволнен след края на сезона в Премиършип, така и не даде сериозна възможност на нигерийския национал да играе през втората част на футболния календар в Англия. Сега надеждата на Микел е, че новият треньор в Челси ще му дава повече шансове за изява.

 

„Имах добър старт на сезона, но януари месец, когато изпаднахме в сериозна дупка, това повлия на целия отбор. Аз играех във всеки мач, както в Премиършип, така и за Шампионската лига, но изведнъж започнахме да играем много слабо за около два месеца", сподели пред Sun полузащитникът.

 

„Аз получих контузия на коляното, която ме принуди да почивам за 4-5 седмици. Но когато се върнах така и не получих шанс да играя редовно. Анчелоти ме пускаше от време на време, но така и не се върнах сред титулярите, нещо което бе много дразнещо за мен", добави той.

 

„Всички виждаха колко разочарован бях, когато не попадах при титулярите. Това винаги е нещо много трудно за млад играч, но аз се справих. Аз се опитвам да бъда професионалист, тренирам и се старая да не обръщам внимание, но винаги се раздавам на 100%, когато получа възможност да играя", завърши Микел.