Фъргюсън може да използва Бербатов, за да привлече звездата на Тотнъм Лука Модрич

галерия:

снимка: БТА

Българската звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов може да бъде използван от мениджъра на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън като разменна монета при евентуален трансфер на Лука Модрич от Тотнъм, твърди в. Daily Star.

 

Всички почитатели на футбола разбраха, че шотландският специалист е голям почитател на халфа на "шпорите", като в момента Модрич се превърна в трансферна цел номер едно на Юнайтед.

 

Същевременно Тотнъм не желаят да го продават, като дори отказаха оферта на стойност 22 милиона паунда миналата седмица, направена от Челси за полузащитника. За мениджъра на Тотнъм Хари Реднап Модрич е една от ключовите фигури в състава, като той ще се опита всячески да го задържи на "Уайт Харт Лейн".

 

Според Daily Star Алекс Фъргюсън е измислил как да направи неустоима оферта за хърватския национал. Изданието очаква, че Юнайтед ще предложи около 18 милиона паунда за Модрич, но ще включи в сделката и Бербатов. Така стойността на трансфера ще се удвои и за Реднап ще бъде много трудно да каже "не".

 

Бербатов многократно изяви желанието да остане на "Олд Трафорд" и да се бори за титулярно място, но медиите в Англия не очакват неговото желание да се сбъдне. Най-показателно за това, че българинът е излишен, е факта, че той дори не попадна в групата за финала на Шампионската лига срещу Барселона.

 

Неговите шансове да остане в състава на Манчестър са много малки, но става все по-вероятно да се върне в бившия си клуб Тотнъм. Точно "шпорите" успяха да направят удар, купувайки го от Леверкузен, а после продавайки го за умопомрачителните 30.7 милиона паунда.

 

В същото време Фъргюсън продължава да следи ситуацията около звездата на Интер Уесли Снайдер, както и около Чарли Адам от Блекпул.