Гара Дембеле вече е футболист на Фрайбург

галерия:

снимка: levski.bg

Направилият истински фурор с екипа на Левски Гара Дембеле вече е футболист на елитния немски Фрайбург, след като днес голмайсторът подписа своя контракт с клуба от Първа Бундеслига.


Новината бе потвърдена от собственика на "сините" Тодор Батков, както и от официалния сайт на Фрайбург, който обяви трансфера за приключен.


В ефира на "Дарик Радио" адвокат Батков довери, че Левски ще прибере трансферна сума от 2 милиона евро за най-добрия си футболист, като тези пари може и да нараснат, в зависимост от представянето на малиеца в немския шампионат. "Сините" успяха да си гарантират и процент от евентуална следващата продажба на Дембеле в друг куб.


Пред "Дарик" Тодор Батков призна, че консенсус между Левски и Фрайбург по трансфера на Дембеле е бил постигнат още през миналата седмица, но се е чакал единствено подписът на голмайстора.


Собственикът на "сините" добави, че се чувства напълно удовлетворен от трансферната сума на малиеца, като не съжалява, че не се е разделил с него още през зимата. Във Фрайбург самият Дембеле ще се радва на далеч по-голямо възнаграждение, според думите на Тодор Батков - в двоен размер.


Гара Дембеле премина на "Герена" през лятото на 2010, когато бе привлечен от друг български клуб - Локомотив Пловдив. Със синия екип малиецът се представи блестящо, печелейки голмайсторския приз на "А" група и отбелязвайки ценни попадения в европейските клубни турнири.


В момента спортният директор на Левски Георги Иванов се намира в чужбина, където продължава да търси подходящ заместник на Дембеле, добави Батков.