Гуардиола: Успехите на отбора се дължат на играчите, не на моите умения като треньор

галерия:

снимка: БТА

Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола сподели, че за него успехите на тима се дължат не на неговите треньорски умения, а на играчите на каталунския клуб. Той омаловажи своята роля, като каза, че който и да е треньор може да постигне успехи с тези играчи.


Четиридесет годишният мениджър, който успя да спечели за три години три титли от Ла Лига, два пъти грабна трофея на Шампионската лига и занесе още няколко по-маловажно титли в Барселона, твърди, че славата от тези трофеи трябва да отиде за играчите на терена, а не за хората на скамейката.


„Този отбор можеше да направи същите неща с който и да е друг треньор, защото тези играчи са невероятни", каза Гуардиола пред Sport.


"Не правя нищо по-различно от мениджърите в Англия, Франция или Германия. Не смятам, че съм по-добър от другите специалисти. Просто се старая да работя добре, без да губя спомена от това от къде съм тръгнал. Винаги съм честен с момчетата, опитвам се да не подвеждам никого и да градя колективен отбор, който да играе атрактивен футбол", добави младият треньор.