Джордан Хендерсън: Мечта е да играеш за голям клуб, но имам още много да уча

галерия:

снимка: thefa.com

Новата покупка на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че има много още върху какво да работи, след като стана първото попълнение на мърсисайдци през летния трансферен прозорец.

 

Младият полузащитник пристигна на "Анфийлд" от Съндърланд за сумата от 20 милиона паунда и в сряда премина медицински прегледи в клуба. Въпреки това, 20-годишният играч, който е викан и веднъж за националния отбор на Англия, е категоричен, че не е постигнал нищо засега.

 

Попитан, кога е разбрал, че е достатъчно добър за професионален футболист, Хендерсън заяви пред Daily Mirror: "Все още не вярвам да съм го постигнал. Като млад футболист, ако мислиш, че си достатъчно добър, това ще те завлече надолу. Не мисля, че някога ще разбера дали съм постигнал тази класа. Трябва да постигна много неща, а футболната кариера е кратка".

 

"Знам, че още имам много да уча. Трябва да вкарвам повече голове, да излизам на атакуващи позиции и да завършвам атаките", добави младокът.

 

Хендерсън, който изигра ключова роля за отбора на Съндърланд през последните два сезона, твърди, че е изпълнил детската си мечта да играе в Премиършип и националния отбора на Англия.

 

"Когато бях дете, футболът бе всичко за мен. Всички казваха да се занимавам с нещо друго, но аз мислех само за футбол. Бях сигурен, че ще стигна дотук. Сега постоянно си спомням какъв бях като дете", каза още Хендерсън.

 

За финал младият полузащитник заяви: "Мечта е да играеш за голям клуб и за своята страна. Когато играя за някой отбор, постоянно си повтарям колко голяма чест е това".