Левски и Ясен Петров се разделиха по взаимно съгласие

галерия:

Ръководството на Левски прекрати днес по взаимно съгласие трудовоправните си взаимоотношения със досегашния старши-треньор на тима Ясен Петров.


От името на клуба изпълнителният директор Константин Баждеков благодари на Петров за работата му начело на "сините" с пожелание за много успехи в личен и професионален план. От своя страна Ясен Петров пожела на Левски много незабравими мигове, триумфи и отличия.


Пловдивчанинът пое тима в началото на сезона с амбиция да се превърне в силна фигура на „Георги Аспарухов" и да успее да изведе „сините" до множество успехи през следващите години. По време на първия полусезон ръководения от Ясен Петров отбор се представяше на високо ниво, като най-добри впечатления остави играта на Левски в Лига Европа.


Отборът остана непобеден на своя стадион в София и дори имаше страхотен шанс да се класира за участие в Европа и през пролетта, но нелеп автогол на бранителя Иво Иванов в последните секунди на двубоя с отбора на Лил коства на тима три точки и почти сигурно класиране напред.


През пролетта Левски започна с тежка загуба от ЦСКА в първия кръг, която сериозно разклати позициите на Ясен Петров. Липсата на европейски мачове пък отдръпна доста от привържениците, а някои от основните футболисти изглеждаха видимо немотивирани да се представят на максимално високо ниво.


В крайна сметка Левски успя да завърши сезона на второ място, като дори стана единствения тим, победил шампиона Литекс, но освобождаването на Петров вече изглеждаше неизбежно, а новината за напускането му бе лично потвърдена от собственика на тима Тодор Батков в края на кампанията.


Мястото на Петров по всяка вероятност ще бъде заето от досегашния спортно-технически директор и легенда на Левски Георги Иванов.