Бащата на Алкантара отрече за Арсенал

галерия:

Младата перла на Барселона Тиаго Алкантара няма да стане част от евентуална сделка за капитана на Арсенал Франсеск Фабрегас, потвърди лично неговият баща Мазиньо, който е бивш бразилски национал по футбол.

 

В пресата се появиха публикации, че ръководството на Барса може да включи халфа в следващата си оферта за Фабрегас, с което и да намали високата сума, искана от Арсенал за най-добрия им футболист.

 

20-годишният Тиаго е считан за един от най-добрите продукти на фамозната школа на каталунците, но и рядко получава шанс да стартира в титулярния състав на Пеп Гуардиола, имайки предвид сериозната конкуренция на "Камп Ноу".

 

Мазиньо обаче бе категоричен, че на този етап неговият син ще остане в каталунската столица, а Барса ще трябва да потърси други начини, по които да постигне договорка с Арсенал.

 

"Видяхме какво пише във вестниците, но аз вярвам, че Тиаго е част от плановете на Гуардиола за следващия сезон", каза Мазиньо, цитиран от "ЕФЕ".

 

"Моят син остава в Барселона. Имаме подписан договор с клуба, а Тиаго все още се развива и има нужда да израстне. Този сезон бе важен за него, но следващият може да бъде и още по-добър", добави оптимистично бившият национал на "Селесао".