Джон Тери не е съгласен с Капело

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Капитанът на Англия Джон Тери не е съгласен с изказването на треньора на „трите лъва" Фабио Капело, че умората на играчите им е попречила да победят Швейцария във вчерашният мач завършил 2:2.


На пресконференцията след мача от група G между двата състава мениджърът на английският национален тим заяви, че според него умората и липсата на енергия са факторите повлияли на неговия отбор и са ги лишили от победата. Но Тери, който до момента има записани цели 50 мача със селекцията на Англия, сподели, че за него не трябва да се търсят извинения в такъв момент.


„Няма как да се измъкнем от тази ситуация с такива оправдания. Тази година сме изиграли по 50-60 мача и няма как да твърдим, че едим мач може да ни повлияе толкова сериозно", каза играчът на Челси.


Тери сподели, че очаква с нетърпение почивката и, че се надява Англия да оправдае очакванията по време на останалите мачове от квалификационите групи. „Сега ще имаме по три-четири седмици за да си починем и да се отпуснем преди всичко да започне отново. Трябва да сме много силни и да спечелим останалите ни мачове в групата", добави той.


След вчерашното равенство между България и Черна Гора „трите лъва" остават начело в групата, като решаващият мач за първото място се очертава да е сблъсъкът в Подгорица между Англия и Черна Гора. Това мнение споделя и Тери, който каза: „Да, това ще е решаващият мач".