Локомотив (Пловдив) е победителят в Данониада 2011

Отборът на ФК Локомотив /Пловдив/ спечели трофея в 14-то издание на Националния детски футболен турнир "Данониада".


В оспорван финал, пловдивчани се наложиха над ФК Спартак /Варна/ с 3:2 след изпълнение на дузпи и 2:2 в редовното време. Малкият финал се игра между морските отбори на ФК Черно море /Варна/ и ФК Черноморец, a варненци заеха третото място в турнира с убедителна победа от 6:0.

 

Крайното класиране в турнира е:

 

1. ФК Локомотив, Пловдив
2. ФК Спартак, Варна
3. ФК Черно море, Варна
4. ФК Черноморец II, Бургас
5. СОУ Найден Геров, Пловдив
6. ФК Елхово
7. ФК Септември, София
8. 44 СОУ Неофит Бозвели, София
9. ОДК Кюстендил
10. ФК Гунди, Плевен
11. СОУ Кузман Шапкарев, Благоевград
12. ФК Плевен


Индивидуалните награди грабнаха: вратарят Георги Ангелов от ФК "Локомотив" /Пловдив/. Голмайстор стана Александър Тимофеев, от ФК "Черно море" /Варна/, който вкара 4 гола. Наградата за Феър плей получи Ивелин Маджаров от ФК "Спартак" /Варна/.


Изпълнителният директор на "Данон Сердика" АД, Дитер Шулц, поздрави децата и изказа благодарност на всички участници и на публиката на стадион "Българска Армия":


"Вие сте бъдещето на България и се надявам, че сред вас са бъдещите състезатели на националния отбор на България, а някои от вас ще достигнат до върховете на професионалния футбол. Успех на победителите в Мадрид."


По традиция "Данониада" се организира от "Данон-Сердика" АД, Министерство на образованието и науката и Български футболен съюз, а победителят в турнира участва на Международна купа "Данон", която тази година ще се проведе на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид, през октомври.