Рууни: На Меси ще му е трудно да играе срещу Стоук Сити

снимка: ройтерс

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни заяви, че на Лео Меси ще му бъде трудно да играе срещу отбор като Стоук Сити. Рууни на два пъти бе опарен от таланта на Меси във финалите на Шампионската лига между Юнайтед и Барселона през 2009 и 2011 година.

 

Уейн Рууни изобщо не е е сигурен дали двукратният носител на „Златнта топка" Меси ще може да се справи в Англия и ще играе не същото ниво. Според нападателя на Меси ще му липсват много играчи като Иниеста и Шави.

 

„Меси е най-добрият играч. Това, което виждаме през последните 2-3 години е направо невероятно. Ще бъде трудно обаче да го повтори," заяви Рууни пред talkSPORT.

 

„Меси печели мачовете на Барселона, но Шави и Иниеста опустошават опонентите. Много е трудно да ги следиш и да си близо до тях, опитвайки се да им вземеш топката."

 

„Начинът на игра на Барселона подхожда на Меси. Ако той дойде заедно с Шави и Иниеста в Англия, тогава би направил почти същото впечатление като Кристиано Роналдо в Юнайтед. Но да не забравяме, че Англия не е Испания."

 

Рууни вярва, че заради по-ниския си ръст Меси няма да може да покаже качествата си в Англия, защото в Премиърлийг всички разчитат на много силна физика.

 

„Във висшата лига се разчита на повече физика. Мачовете в Стоук и Бирмингам са изключително сложни и на Меси ще му е адски трудни. Ако сравняваме Меси и Роналдо, то със сигурност Роналдо е много по-подготвен за Англия."