Лучано Спалети: Чувствам се добре в Русия, искам да остана начело на Зенит

галерия:

Мениджърът на руския шампион по футбол Зенит Санкт Петербург Лучано Спалети заяви своето желание да остане начело на тима. Бившият наставник на Рома е бил забелязан във Флоренция, което стана причина за множество спекулации, които го свързват в поста в местния Фиорентина.


Спалети обаче категорично отрече да е бил в града по работа и заяви, че просто е използвал своето време за почивка, отдавайки се на красотите на един от най-романтичните градове в света.


„Бях във Флоренция да се забавлявам, а освен това използвах възможността и да разгледам хубаво града. Чувствам се добре в Зенит и нямам никакво намерение да напускам Русия", заяви Спалети.


Италианецът също така изказа своята подкрепа към настоящия старши-треньор на „виолетовите" Синиша Михайлович, който имаше тежък сезон в Серия А, завършвайки на девета позиция.


„Искам да използвам възможноста да помоля всички да оставите Михайлович да работи на спокойствие. Той е добър специалист и много сериозен човек. През тази година, въпреки проблемите с които трябваше да се справя, той доказа, че е точният човек за поста", допълни той.