Миньор (Перник) с двойник в Чикаго

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Пернишкият футболен клуб Миньор има двойник в Чикаго. Преселили се зад океана перничани си направи футболен отбор - копие на тима от родния им град. Клубът е създаден на 30 октомври м.г., съобщават в страницата си във Фейсбук "чуковете" от САЩ.

 

Поради големия интерес и носталгията към родния край, ентусиастите си направили "А" и "Б" формации. Една от целите, които са си поставили е съпричастност и подкрепа към патрона на клуба - професионален футболен клуб Миньор (Перник). Чикагските футболисти ритат в аматьорската лига. Сред тях е и бившият футболист на перничаните Тони Тодоров- Тони Акулата. В отбора има и съименник на една от легендите на "жълто-черния" тим от близкото минало Веско Евгениев.

 

В началото на март т. г. "А" формацията е станала шампион и е получила купата. Сред противниците на Миньор в САЩ има и други отбори с български имена Ботев, Пирин и България, предаде БТА. Чикагският Миньор рита с жълто-черни екипи, а игрището на което играе мачовете си, поамериканчените ни футболисти са кръстили "Стадионът на мира".