Полицията се подготвя за дербито

снимка: БГНЕС

Според комисар Златанов проблемите при влизането на стадиона до голяма степен идват от това, че хората не отиват на мач навреме, а в последния момент и се струпват винаги на едни пунктове за проверка, докато други остават празни.

 

Полицейският представител бе гост в актуално студио "Дерби" и говори за подготовката на полицията за предстоящото дерби между Левски и ЦСКА на 1 ноември. Златанов коментира и съвместната работа на полицията и фен клубовете.

 

"Полицията и фен клубовете работят при добро взаимодействие, но за жалост има такива, които не могат да разберат това. Те нарушават обществения ред по време на спортни мероприятия."

 

Комисарят коментира и заплащането на полицаите, като на човек се взимат по 15-20 лева, в зависимост от техническите средства за обезпечаването на срещата. Все пак той призна, че не всички пари отиват за заплащане на полицаите.

 

„Ние не рекетираме клубовете, когато става въпрос за цената, която иска полицията за охрана на една футболна среща, това са цени за наемане на държавни служители, които са определени от Министерски съвет", добави Златанов.

 

"Левски и ЦСКА и на шах да играят, пак трябва сериозно полицейско присъствие," завърши Златанов.