Ясен е жребият за групите на УЕФА

галерия:

снимка: uefa.com

Днес в сградата на европейската футболна централа в Нион бе изтеглен жребият за груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА. 40-те отбора, достигнали този етап бяха разделени в 8 групи от по 5 тима.

 

Волята на жребия отреди българско дерби в група А. Мартин Петров и Валери Божинов и техният Манчестър Сити ще се изправят срещу Твенте на Николай Михайлов. Останалите тимове в групата са Шалке, ПСЖ и Сантандер.

 

Стилиян Петров и неговият тим Астън Вила пък ще могат да отмъстят за отпадането на българския Левски, след като попаднаха в един поток с Жилина. Тези два тима са в силната компания на Хамбургер, Аякс и Славия Прага.

 

Валери Домовчийски и Херта Берлин изтеглиха сравнително добър жребий и ще се борят за продължаване напред с тимовете на Бенфика, Олимпиакос, Галатасарай и Металист Харков.

 

Ето ги и всички групи:

 

Група А: Шалке, ПСЖ, Манчестър Сити, Сантандер, Твенте

 

Група B: Бенфика, Олимпиакос, Галатасарай, Херта, Металист Х

 

Група C: Севиля, Щутгарт, Сампдория, Партизан, Стандарт Л

 

Група D: Тотнъм, Спартак М, Удинезе, Динамо З, НЕК Ниймеген

 

Група Е: Милан, Хееренвеен, Брага, Портсмут, Волфсбург

 

Група F: Хамбургер, Аякс, Славия Пр, Астън Вила, Жилина

 

Група G: Валенсия, ФК Брюж, Розенборг, Копенхаген, Сент Етиен

 

Група H: ЦСКА М, Ла Коруня, Фейенорд, Нанси, Лех Познан

 

 

 

В групите се играе по системата всеки срещу всеки, но не на разменено гостуване, а само по една среща, като всеки отбор ще има по 2 домакинства и 2 гостувания. Допълнителен комютърен жребий ще определи програмата за всеки кръг.

 

Срещите в груповата фаза ще се проведат в периода 23 октомври - 18 декември 2008 г. Напред продължават първите три отбора от всяка група.