Късен гол помрачи представянето на новия ЦСКА

снимка: SPORTA.BG

Отборът на ЦСКА завърши при равенство 1:1 с вицешампиона на Азербейджан Интер (Баку), в официалното си представяне пред червената публика на националния стадион "Васил Левски".

 

"Армейците" водеха в резултата до самия край на срещата, но гол на Мамедов в последната 93' минута помрачи настроението на близо 6000 "армейци", дошли отново да видят новите лица в любимия отбор. Дузпа за ЦСКА изпусна дошлият от Сливен Иван Стоянов, който бе неточен от бялата точка в началото на втората част. За Интер пък в игра се появиха българските футболисти Владислав Златинов и Герасим Заков, които карат пробен период при азерите.

 

"Червените" откриха резултата в 38' минута на мача, когато португалецът Руи Мигел се възползва от грешка на вратаря Ломая и на празна врата откри. Малко след това шанс се откри и пред Иван Стоянов, но ударът на халфа мина над напречната греда на гостите.

 

В началото на втората част, отново Стоянов нямаше шанс пред гола, след като в 50' минута изпусна да реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу друго ново попълнение на "армейците" - Тодор Тимонов. Малко след това, в игра се появи и бразилецът Маркиньос, който бе бурно освиркван при всяко свое докосване от "червената" публика.

 

В 79' минута, домакините треснаха и гредата, след изстрел с глава на Дормушали Саидходжа, засякъл коженото кълбо след изпълнение на корнер от Орлин Орлинов. В последната минута на даденото от съдията продължение, Мамедов от отбора на Интер вгорчи зрителите, дошли да наблюдават наживо срещата на националния стадион, реализирайки изравнителното попадение за азерите.

 

Съставът на ЦСКА:  Чавдаров, Тодоров, К.Стоянов, Иванов, Минев, Петров, Янев, Тимонов, Делев, И.Стоянов, Руи Мигел (Караджов, Маркес, Попов, Виданов, Котев, Маркиньос, Давид Силва, Зехиров, Орлинов)