Лудогорец на Херо мачка край Дунава с петица

„Дунав“ загуби с 0:5 от „Лудогорец“ Разград в мач от шестия кръг на първенството в Първа лига. Срещата се игра на Градския стадион в Русе. Преди началото му с минута мълчание бе почетена паметта на жертвите на терористичния атентат в Барселона.

След равностойни първи минути „драконите“ създадоха първата опасност. Бранимир Костадинов се измъкна от противниковата отбрана в 5-ата минута, но не успя да нанесе точен удар. В 14-ата минута Васил Шопов стреля опасно при разиграване след ъглов удар, но вратарят Хорхе Броун изби топката изпод гредата.

Гостите обаче поведоха в резултата в 23-ата минута. Христо Попадийн не успя да спре по най-добрия начин подаване от дълбочина към Върджил Мисиджан и холандецът отбеляза за 0:1, останал сам срещу Станислав Антонов.

В 35-ата минута Димитър Георгиев не успя да се възползва от разбъркване в наказателното поле на гостите и ударът му бе блокиран. 3 минути по-късно резултатът бе променен, но не в полза на по-настоятелния отбор. Джоди Лукоки центрира отдясно и Марселиньо плонжира и с глава и вкара за 0:2.

В 42-ата минута преднината на разградския тим стана класическа, след като Попадийн си отбеляза автогол в опита си да избие опасна топка към дунавската врата.

Междувременно Васил Шопов пропусна идеална възможност за гол, но изстрелът му не намери опразнената от Броун врата.

Отново „драконите“ започнаха по-активно и след почивката. Някои решения на рефера Георги Димитров предизвикаха спорове и нажежиха обстановката на и около терена. Междувременно и Бирсент Карагарен пропусна да намери целта от удобна ситуация в 68-ата минута. Вместо това „Дунав“ инкасира ново попадение.

Жуниор Кишада наказа грешка в русенската отбрана за 0:4 в 74-ата минута. 10 минути по-късно гостите отбелязаха нов гол, чиито автор бе Джоди Лукоки.