НА ЖИВО С КАРТИНА! Лудогорец-Судува 2:0 (КРАЕН)

снимка: ludogorets.com

- КРАЙ НА ДВУБОЯ! ЛУДОГОРЕЦ 2:0 СУДУВА!

- В добавеното време отново Пауло се измъкна сам в наказателното поле след хубав пас от съотборник. Той стреля, но бързо бе притиснат от двама бранители на гостите и топката премина над напречната греда.

89' - Жоао Пауло можеше да направи резултата класически! Бразилецът се измъкна с елегантно докосване от бранител на Судува и стреля мощно и технично покрай Кардум, но топката не пожела да влезе и срещна страничния стълб.

76' - ГООООООООООООООООООООООЛ! 2:0 ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Върджил Мисиджан бележи! Клаудиу Кешеру стреля в наказателното поле, но вратарят на гостите изби, последва добавка на румънеца, но кълбото бе блокирано от защитник на Судува. След това обаче Мисиджан бе най-съобразителен и прекара топката между многото тела в пеналта и с бомбен удар се разписа за 2:0.


73' - Върджил Мисиджан стреля от пряк свободен удар от удобна позиция, но топката прелетя над вратата на Судува.

61' -ГООООООООООООООООООООЛ! 1:0 ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Козмин Моци отново е героят за "орлите"! Защитникът засече с глава великолепно центриране на Сисиньо и прониза мрежата на Судува, измъквайки се елегантно от отбраната на гостите.

57' ЛУДОГОРЕЦ ПРОПУСКА ПОРЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ! Лукас Саша стреля към вратата, а Мисиджан засече топката отблизо, но уцели гредата. Имаше съмнения и за засада на холандеца.

53' - Нова сериозна опасност за Лудогорец! Кешеру се обърна с кълбото в пеналта, но го загуби, то попадна в Анисе, но мадагаскарецът стреля много високо от чиста голова позиция. Резултатът остава 0:0.

- НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ НА "ЛУДОГОРЕЦ АРЕНА" В РАЗГРАД!

45' - КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ! Лудогорец 0:0 Судува! 

- Анисе предизвика масово меле между играчи на двата тима след извършено нарушение, което вбеси футболистите на Судува. Това за момента е едно от най-интригуващите събития в двубоя.

37' - Сисиньо можеше да отбележи първия гол за Лудогорец. Натанаел центрира и намери опразнения си съотборник, но топката дойде твърде неудобна за бразилския десен бек и той я изстреля над вратата от чиста позиция.

35' - Сисиньо центрира опасно в наказателното поле на гостите и Анисе връхлетя към топката, но тя се оказа твърде висока. Лудогорец се опитва да пробие през фланговете заради сгъстената отбрана на Судува.

- Играта е накъсана от нарушения. Топката се движи предимно в центъра, като и двата отбора изпитват затруднение в последната третина от терена. Креативността липсва и при Лудогорец, и при Судува.

17' - Опасен удар на Върджил Мисиджан от около 25 метра, но Кардум избива над вратата.

- Лудогорец вече наложи своето темпо в двубоя. "Орлите" контролират топката и се опитват да създадат сериозни положения за гол, но за момента такива липсват.

8' - Първа сериозна опасност за вратата на Судува! След разбъркване в наказателното поле и свалена топка с глава Абел Анисе стреля коварно, но стражът на гостите изби в корнер.

1' - Главният рефер Себастиен Делфир дава начало на срещата Лудогорец-Судува!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тази вечер от 21:30 часа Лудогорец приема литовския Судува на своя "Лудогорец Арена" в Разград. Двубоят е първи от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа. Българският шампион влиза в двубоя като абсолютен фаворит. "Орлите" ще бъдат водени за пръв път от новия си старши треньор Димитър Димитров-Херо, който тази година игра отново в турнира, но с бившия си тим Иртиш (Павлодар). Той отстрани българския Дунав (Русе), но после склони глава пред Цървена звезда. Сега българският специалист няма никакви намерения да отстъпва в така важната за Лудогорец битка.

SPORTA.BG ЩЕ ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО!

ГЛЕДАЙТЕ ДВУБОЯ НА ТОЗИ ЛИНК.

Разградчани влизат в тази битка, след като бяха победени от Апоел (Беер Шева) в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Лудогорец загуби първия мач с 0:2 като гост, а после спечели с 3:1, но голът на чужд терен за израелския шампион предреши изхода от срещата.

Литовците пък отстраниха швейцарския Сион, след като спечелиха първия мач с 3:0, а след това записаха протоколно равенство 1:1, за да достигнат до плейофите. Вижте по-интересното от победата на Судува над Сион:

Съставите:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Броун; Сисиньо, Моци, Терзиев, Натанаел; С. Дяков, Анисе; Мисиджан, Кампаняро, Вандерсон; Кешерю

Старши треньор: Д. Димитров

СУДУВА (4-3-3): Кардум; Керла, Янкаускас, Абу Бакар, Славичкас; Янушаускас, Лемонас, Вербикас; Алтипармаковски, Лаукжемис, Велиулис

Старши треньор: В. Чебурин

Главен съдия: Себастиен Делфир (Белгия)

 

Коефициентите:

Лудогорец е абсолютен суперфаворит в двубоя. Ставката за победа на "орлите" е 1.14, равенството се оценява с 8.50, а коефициентът за "двойка" е внушителен - 19.00.

 

Статистиката:

Най-доброто представяне на Лудогорец в Лига Европа датира от сезон 2013/2014. Тогава "орлите" направиха истински фурор в турнира и изградиха името си на един силен европейски клуб. Те спечелиха група "В" с цели 16 точки - 5 победи и 1 равенство. Разградчани премазаха по пътя си към 1/16-финалите ПСВ (Айндховен), Черноморец (Одеса) и Динамо (Загреб). В следващата фаза на надпреварата Лудогорец хвърли голямата бомба, отстранявайки Лацио с общ резултат 4:3, включително и побеждавайки римския колос с 1:0 в Италия. Полетът на "орлите" бе спрян от Валенсия на 1/8-финал, но това си остава най-доброто представяне на български тим в евротурнирите в новото време.

Судува пък е изиграл 36 двубоя в турнира в своята история. Литовците са спечелили 11 от тях, загубили са цели 17 и са завършвали наравно 8 пъти. Най-доброто им постижение е именно достигането до плейофа срещу Лудогорец. Иначе никога в историята си Судува не е преминавал втория предварителен кръг на Лига Европа/Купата на УЕФА. В момента литовското първенство тече, а Судува е 3-и с актив от 32 точки - с 18 по-малко от водача Жалгирис, който загуби тази година от Лудогорец в предварителните кръгове на Шампионската лига.