ЦСКА 1948 преби Хебър пред 100 зрители в платена контрола

снимка: ЦСКА 1948

С много силен футбол ЦСКА 1948 победи 5:2 Хебър в контрола. Двата тима са сочени като фаворити за първото място в Югозападната ""В" група.

Пред стотина зрители, платили по 5 лева за вход на стадиона в Герман, момчетата на Валентин Илиев изнесоха страхотни първи 45 минути. Те бързо поведоха с 3:0. Първо универсалният боец Георги Младенов, играл като ляв халф, беше изведен и не сгреши за 1:0.

Костадин Хазуров вкара втория гол след майсторски пас на новото попълнение Ивайло Цветков. Последният се хареса изключително много с играта си в средата на терена, почти нямаше сбъркан пас.

Марио Димитров вкара третия гол, като завъртя технично топката във вратата на тима от Пазарджик.

След почивката и за двата съперника влязоха доста резерви. Адриан Краев, брат на бившия футболист на Левски Божидар Краев, намали на 1:3 след груба грешка на "червените".

ЦСКА обаче не спря да създава опасности. След два пропуска на Хазуров удари часът на резервата Йоан Маринов. Юношата на "червените" вкара два хубави гола, с които тимът на Вальо Илиев дръпна 5:1.

В самия край Цветомир Павлов оформи крайното 2:5 с як шут във вратата на "армейците". Мачът беше много здрав, с влизания като официална среща. Удар с лакът обаче заслужено донесе червен картон на Ангел Лачов от Хебър. Той беше заменен с друг играч от треньора Танчо Калпаков.

Гостите, които бяха подкрепяни от десетина свои фенове, обещаха по-сериозен отпор в официалните мачове срещу ЦСКА 1948. Те идват от двуседмичен лагер в Благоевград. Показаха новия автобус, а общината в Пазарджик стяга стадиона.

На трибуните имаше интересни лица като бившият национал Георги Йорданов - Ламята, който изгледа един мач на "червените" и през пролетта. Станислав, малък фен от Филаделфия, пък използва ваканцията в България, за да посети с баща си любимия отбор.

Той се сдоби с шапка на ЦСКА 1948 и обеща да бъде в Герман и в събота.  Тогава от 18,00 ч. ЦСКА 1948 приема Академик Свищов в поредна контрола.

В ЦСКА 1948 готвят още един трансфер в следващите дни. Не става въпрос за Камбуров или Гъргоров. До последно ще се чака развитие и около Бадема.

Ивайло Йолчев, offnews