Пике се щракна с щастливия Неймар и отсече: Той остава (СНИМКА)

снимка: БГНЕС/EPA

Влиятелните фигури в състава на Барселона няма да пуснат бразилската си звезда Неймар да напусне "Камп Ноу" и да премине сензационно в ПСЖ. Това показа един от лидерите в съблекалнята на каталунския клуб Жерар Пике. Испанецът сподели снимка с Ней в социалните мрежи, а на нея двамата са прегърнати и усмихнати. Посланието на Пике бе категорично "Той остава."

Така защитникът на Барса опроверга всички засилени спекулации за преминаването на бразилския си съотборник на "Парк де Пренс", които разгорещиха трансферното лято. ПСЖ предприеха смел ход и отпратиха оферта от 222 милиона евро, каквато е откупната клауза на Неймар. Самият бразилец пък е разстроен, че остава в сянката на големия идол на каталунските фенове Лео Меси и се стреми да излезе от нея. 

Главното действащо лице в трансферните преговори е бащата на Неймар, който е и негов агент, а 25-годишната звезда отказва всякакъв коментар. Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу отсече на турнето в САЩ, че той е закотвен на "Камп Ноу". И докато Дани Алвеш със сигурност засипва сънародника си с похвали за новия си клуб ПСЖ, то в съблекалнята на Барса доказват на Неймар, че бъдещето му е при тях. 

 

Se queda.

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique) onJul 23, 2017 at 1:51pm PDT