Льов с победа №100 с Германия, Австралия измъчи Чили

снимка: БГНЕС/EPA

Експерименталният състав на Германия се класира за полуфиналите на Купата на конфедерациите. Бундестимът се наложи с 3:1 над Камерун и спечели група "Б" от надпреварата. Това означава, че в спор за място на финала германците ще се изправят срещу Мексико, който завърши втори в група "А".

Успехът днес пък бе под номер 100 от 150 мача за Йоаким Льов начело на националния отбор.

През първата част играчите на двата тима не предложиха атрактивна игра, а головите положения пред вратите бяха твърде малко.

Ситуацията се промени през второто полувреме. Малко след почивката Демирбай изведе Германия напред в резултата след хубаво взаимодействие с Дракслер и силен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Камерун.

В 64-ата минута африканците останаха с човек по-малко, след като Мабука бе изгонен с директен червен картон за груб фаул срещу Емре Джан. Само две минути по-късно Вернер засече с глава центриране на Кимиг и покачи преднината на Германия - 2:0.

В 78-ата минута Камерун се върна в мача с гол на Абубакар. Само 180 секунди по-късно Вернер вкара втория си гол в мача, правейки 3:1. Това се оказа и последното попадение в мача.

Така в крайното класиране на група "Б" Германия зае първото място с актив от 7 точки. Камерун остана 4-и с едва 1.

В същото време Чили стигна само до точка срещу аутсайдера Австралия, но това бе достатъчно за шампиона на Южна Америка.

Още в осмата минута вратарят на австралийците Матю Раян се намели блестящо след удар на Артуро Видал, пише Блиц Спорт. 20 минути по-късно изстрел на Алексис Санчес беше блокиран, а в 36-ата и Клаудио Браво трябваше да се намесва след удар с глава на Джеймс Троиси.

„Кенгурата“ откриха резултата три минути преди почивката, когато Троиси се оказа на чиста позиция, след като топката попадна в краката му при неуспешен опит за изчистване на Гонсало Хара.

В шестата минута на второто полувреме Томи Юрич можеше да удвои аванса на Австралия, но Клаудио Браво изби с крак. Мартин Родригес изравни за Чили в 67-ата минута. Точно пред вратарското поле той получи топката, след като Едуардо Варгас с глава свали центриране отляво.

Малко след това Алексис Санчес можеше даде обърне резултата в полза на „Ла Роха“, но ударът му с глава след центриране на Варгас мина встрани от вратата.

Така Чили финишира на второ място в групата с актив от пет точки, три повече от Австралия. На полуфиналите шампионът на Южна Америка ще играе срещу европейския първенец Португалия, който е и основен фаворит за спечелване на Купата на конфедерациите.