Бултрас идва от САЩ, специално за финала! Киров копира Копенхаген

снимка: SPORTA.BG

Двама фенове на Ботев ще сторят уникални неща, за да подкрепят и да са близо до своя любим тим на финала за Купата, научи Sporta.bg. Единият е Илия Сарафов, който ще се върне от Англия, за да бъде на Националния стадион и да вика за Ботев срещу Лудогорец. Веднага след мача Илия хваща обратния полет, защото в петък е на работа, а той си е взел почивни само сряда и четвъртък. 

Още по-интересен е случаят с Момчил Петров. Монката, както го наричат ботевистите, живее в Чигаго, щата Илинойс. Луд е по Ботев и рита в местна аматьорска лига - винаги с жълто-черен екип. 33-годишният мъж е решил да потроши няколко хиляди долра - само и само да е в София за финала днес от 18.30 часа. Одисеята изцяло е променила програмата на Мони, който не е имал планове изобщо да се прибира в БЪлгария през тази година.

Любовта му към "канарчетата" обаче е по-силна от всичко. Пред Sporta.bg Момчил обясни, че е сигурен в победата над Лудогорец с 3;1, защото го е сънувал вече 3 пъти.

Междувременно Sporta.bg узна от кухнята на Ботев ще треньорът Николай Киров ще копира играта на Копенхаген в днешния мач на сезона за пловдивчани. Специалистът е изискал от щаба да му осигурят запис на двубоя от Лига Европа между разградчани и датчаните, който се игра на Националния стадион и завърши с победа за гостите.