Драма с дузпи прати Айнтрахт на финал за Купата на Германия (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Айнтрахт се класира на финал за Купата на Германия! Тимът от Франкфурт победи Борусия (Мьонхенгладбах) с 8:7 след дузпи. Редовното време и продълженията завършиха 1:1.

Другият финалист ще бъде решен след днешното дерби байерн-Борусия Д. В 15-ата минута Тимъти Чандлър отклони към непокрития вляво на наказателното поле Талеб Таватха, който изведе гостите напред – 0:1. 

В края на първото полувреме домакините изравниха. Андре Хан отклони леко към Йонас Хофман след едно центриране и той с хубав удар вкара за 1:1. Повече голове в редовното време не паднаха. В продълженията Хан направи невероятен пропуск за домакините в 98-ата минута и така се стигна до лотарията на дузпите. При тях играчите бяха безпогрешни по шест пъти в началото. Последва първия пропуск на Андреас Кристенсен от Борусия, но после и Гийермо Варела пропиля за Айнтрахт и драмата продължи. 

Джибрил Соу направи втори пореден пропуск за домакините, а след това Бранимир Хъргота не остави шанс на вратаря на съперника и класира Айнтрахт на финал – 8:7!