Като през 1994 с Марадона и България: Аржентина остана без Меси в битката за Мондиал 2018

Аржентина получи тежък удар по мечтите си да се класира на Мондиала в Русия. Суперзвездата на тима Лионел Меси получи наказание от ФИФА за 4 мача. Световната централа официално обяви решението си. Причината е, че Меси си позволи да псува главния съдия на мача с Чили - Сандро Ричи.

Изцепката на аржентинеца бе записана в протоколите, а Ричи бе разпитан от ФИФА.

Меси ще пропусне двубоя на Аржентина довечера с Боливия, както и в следващите три световни квалификации, които са с Уругвай, Перу и Венецуела.

За момента Аржентина заема третото място в групата с 22 точки, но петият Еквадор и шестият Чили са само на 2 точки от "гаучосите". Седмият Перу пък е с 18 точки. Без Меси Аржентина може и да се размине с класиране на Мондиала. Меси ще може да играе едва в последния кръг, когато Аржентина гостува на Еквадор.

Случаят много напомня на лятото на 1994, когато България извади малко късмет и суперзвездата на Аржентина Диего Марадона бе изритан от Мондиала в САЩ заради допинг. Тогава той дава втора положителна проба, а откритото вещество в кръвта му е кокаин, което го извади от футбола завинаги. Тогава успяхме да победим "гаучисите" с 2:0 в последния мач от групата, което ни позволи да стигнем до 1/8 финалите.