Ангел Стойков: Като победиш Франция и Португалия е нормално да играеш на европейското

Юношеският национален отбор на България до 19 години се класира за Евро2017 през юли, след като вчера спечели с 3:1 мача за първото място в елитната група срещу Босна. Момчетата бяха посрещнати в София като герои, а зад техния успех стои националният селекционер Ангел Стойков.

"Първо искам да благодаря за това топло посрещане. Приятно ни изненадахте. Отборът си го заслужи с представянето си и в двете квалификационни групи. С много труд и желание отборът успя да се класира за финалите в Грузия“, каза видимо развълнуван Стойков.

„Усетихме още след първия мач с Португалия, че отборът даде ли всичко от себе си, дисциплиниран ли е, момчетата имат нужните качества и могат да играят срещу всеки съперник. Вече след Франция остана последната стъпка, но тя беше изключително трудна. Чест им прави, че успяха и то по най-добрия начин. Второто полувреме с Босна беше изключително трудно. Струваше ми се, че часовникът не върви. Още веднъж благодарности и поздравления за състезателите", добави спецът.

„Силно се надявам да сме приятната изненада, но ако трябва да сме честни, смятам, че още не сме готови. Първо, отборът трябва да се възстанови, а после да се направи подходяща подготовка. Когато си победил Поругалия, Франция – нормално е да се класираш за финалите. По същата логика търсим максимално представяне“, каза още Стойков.