Дерменджиев: Хиксът не е справедлив, но ние играхме два пъти повече мачове

снимка: БГНЕС/EPA

Треньорът на Лудогорец Георги Д заяви, че равенството с Нефтохимик не е справедливо.

"Трябваше да вкараме още един гол в повече. Знаехме, че ще е такъв този мач, за нас е шести поред тази година. Наясно бяхме и с обстановката, и със съперника. Това е футболът, като не вкараш, ще ти вкарат", заяви Дерменджиев пред камерите на Diema Sport2 и продължи с анализа.

"Ние вкарахме един добър гол, но в крайна сметка получихме попадение от статична ситуация. За мен не е справедлив този резултат, защото имахме много ситуации. Нефтохимик нямаше шансове, от които да бъдем застрашени. Но това е футболът - гол може да падне и в първата, и в 90-та минута."

"Аз добре знам на какво ниво са футболистите, чувства се лека умора, защото през три дни играем мачове. За мен е добър мач този, но в крайна сметка резултатът е такъв", сподели още Дерменджиев.

Той разкри и защо в групата не попадна голямата звезда на разградчани Джонатан Кафу. Бразилецът се намуси при смяната си в миналия мач на Лудогорец, но според треньора това не е повлияло на решението му да не го включи в групата, защото Кафу си има лични проблеми.

"Няма причина Джонатан Кафу да не е в групата, той има лични проблеми", лаконичен беше Дерменджиев и коментира следващия мач на тима си с Пирин, както и полусезона досега.

"Нека да дойде мачът с Пирин, тогава ще говоря за него. Сега искам малко време да мине, да се успокоят момчетата, тогава ще мислим за този мач."

"Тия мачове, които ние играем в Европа и след това, като си играл 6 месеца на такова високо ниво и останеш на действителността у нас, естествено ще има колебания. При нас обаче този преход трябва да стане много бързо", завърши Дерменджиев.