Домусчиев бе заръчал финал в Европа, но Лудогорец спука гуми рано

снимка: Булфото

Лудогорец отпадна на 1/16 финал в Лига Европа от Копенхаген след 0:0 в Дания и общ резултат 2:1 за скандинавците. Разградчани видно са по-класния отбор от този опонент, но тактически Георги Дерменджиев загуби надхитрянето срещу колегата си Солбакен. Освен това в първия мач "орлите" сякаш нямаха късмет.

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ СБЛЪСЪКА НА ЖИВО - ВИЖТЕ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ТУК

Кирил Домусчиев бе заръчал на футболистите на Лудогорец да стигнат финал във втория по сила турнир, но това не бе изпълнено. 

Мачът в датската столица се разви по вкуса на домакините. Те бяха изградили солиден защитен вал и не даваха много свободни пространства на Лудогорец. Разградчани осъществиха натиск през първата част и имаха няколко добри шанса да открият. Това обаче не се случи.

През второто полувреме лудогорци се появиха леко обезверени и това си пролича. Копенхаген също погледна към Владо Стоянов. 

Непревземаемата крепост стадион "Паркен" си остана такава и след визитата на родния шампион. Копенхаген няма поражение в своя дом отдавна в евротурнирите, а този сезон не са допуснали дори гол, когато домакинстват. 

Лудогорец може да е доволен от кампанията си в Шампионската лига, но от представянето в Лига Европа нещата не стоят така. Все пак над 10 милиона евро ще постъпят в касата на "орлите", които водят с 10 точки в Първа лига и следващия сезон пак ще имат шанс да се пробват в ШЛ.