Шампионска лига - НА ЖИВО С КАРТИНА! Севиля - Лестър (ВИДЕО): 2:1 (КРАЕН)

- КРАЙ НА МАЧА - 2:1 ЗА СЕВИЛЯ. ДОМАКИНИТЕ ИГРАХА СТРАХОТНО 70 МИНУТИ И МОЖЕХА ДА ВКАРАТ 5-6 ГОЛА, ИЗПУСНАХА И ДУЗПА. В ПОСЛЕДНИТЕ 20 МИНУТИ ОБАЧЕ ЛЕСТЪР СЕ СЪЖИВИ, ВЪРНА ЦЕННО ПОПАДЕНИЕ, А ИМАШЕ ШАНСОВЕ И ДА ИЗРАВНИ. РЕВАНШЪТ ЩЕ БЪДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ИНТЕРЕСЕН.

- Гредата спаси Лестър в 88-ата минута. След корнер Рами отправи удар с глава, но късметът изневери на Севиля.

- ГОООООООООООООООЛ - в 73-ата минута Лестър връща интригата с чудесен гол. След скоростна атака Дани Дринкуотър се озова по лявото крило и прострелно центрира по земята във вратарското поле. Там хищникът Джейми Варди дебнеше и с безпощаден удар намали резултата - 1:2.

- Любопитно е, че секунди след попадението си Хоаким Корея бе сменен.

- ГОООООООООООООООЛ - 2:0 за Севиля в 62-ата минута! Хоаким Корея се реваншира за изпортената дузпа и вкара. Голът изработи Стевен Йоветич, който укроти на гърди дълго подаване, после си поведе майсторски с глава, обърна се на 180 градуса и технично подаде на намиращия се на 3 метра от него Корея. Последният с едно докосване от упор покачи на 2:0. 

- През втората част се получава двуостър и много интересен сблъсък. И Севиля и Лестър осъществяват опасни рейдове и често се стига до удари към двете врати.

- Лестър леко се посъбуди след почивката и малко по-смело атакува. 

- 1:0 НА ПОЛУВРЕМЕТО ЗА АНДАЛУСИЙЦИ, КОИТО МОГАТ ДА СЪЖАЛЯВАТ, ЧЕ ВОДЯТ САМО С ТОЛКОВА. 

- Хоаким Корея в 37-ата минута отправи силен и точен изстрел по земята, но Шмайхел отби със сетни сили.

- ГОООООООООООЛ - Сарабиа в 25-ата минута открова с гол за Севиля! Той посрещна чудесно с глава центриране отляво и не остави шанс на стража.

- Лестър се задоволява с наситена защита и средна линия, а напред "лисиците" почти не си позволяват да гледат. 

- Севиля изпусна дузпа в 14-ата минута. Потърпевшият от нарушението Хиалим Корея сам изпълни единадсетметровия удар, но Каспер Шмайхем хвана ъгъла и улови топката.

- Домакините налитат като оси от първия съдисйски сигнал в опит да си осигурят комфортен аванс преди реванша на "Кинг Пауър Стейдиъм".

- НАЧАЛО НА СРЕЩАТА НА "РАМОН САНЧЕС ПИСХУАН". 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Носителят на Лига Европа Севиля посреща шампиона на Англия Лестър в първи 1/8-финал в Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 21,45 часа на "Рамон Санчес Писхуан".

SPORTA.BG ЩЕ СЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО

ГЛЕДАЙТЕ СБЛЪСЪКА НА ТОЗИ ЛИНК

Съставите:

Севиля: Рико; Мариано, Ленгле, Рами, Ескудеро; Нзонзи, Сарабия; Витоло, Насри, Корея; Йоветич

Лестър: Шмайхел; Симпсън, Морган, Хут, Фухс; Дринкуотър, Ндиди; Олбрайтън, Марез, Муса; Варди

Букмейкърите дават сериозно предимство на домакините от Севиля. Краен успех тази вечер за тях е оценен на 1,33. Равният е със ставка от 5.50, а "2"- ката е с коефициент 10.50.

Тимът от южна Испания се представя отлично в Ла Лига и демонстрира големи амбиции и в най-комерсиалния турнир. От друга страна "лисиците" спечелиха своята група в турнира, но във Висшата лига представянето им е трагично.

В състава на Севиля трайно контузени са Беноа Тремулинас и Михаел Крон-Дели. Николас Пареха бе възстановен, но все още е рано да играе.