Храбра Фиорентина върна интригата на Ботуша след бой над Юве

снимка: Фиорентина

Фиорентина хвърли бомбата в Серия А, след като победи кръвния си враг Ювентъс с 2:1 във Флотренция. "Виолетовите" напълно заслужиха успеха със страхотна и смела игра победи в дербито от 20-ия кръг на Ботуша.

"Старата госпожа" бе неузнаваема и не създаде нито едно опасно положение пред противниковата врата  през първата част. За сметка на това пред Джанлуиджи Буфон вреше и кипеше. На няколко пъти на легендата му се наложи да се намесва решително, а в един от случаите и гредата му се оказа пръв помощник.

В 37-ата минута обаче и той капитулира след диагонален изстрел на Никола Калинич. При гола останаха сериозни съмнения за фаул в атака на Федерико Бернардески. В самия край на полувремето играчите на Юве тотално се отчаяха, поискаха несъществуваща дузпа и претенциите им не бяха уважени.

След почивката събитията на терена не се промениха и в 55-ата минута "виола" удвои преднината си с гол на Милан Бадел. За попадението помогна и младият Федерико Киеза, който в последния момент успя да заблуди Буфон. 180 секунди по-късно Юве обаче вкара от нищото чрез Гонсало Игуаин и се върна в мача. В 80-ата минута "бианконерите" хвърлиха всичко в атака със смяната Марио Манджукич за сметка на Андреа Бардзали, но и това не помогна и Фиорентина надделя с 2:1.

Със спечелените три точки възпитаниците на Пуоло Соуса събраха 30 т. и се изкачиха на 8-мо място, докато Юве остава лидер с 45 т., с една повече от Рома и с мач по-малко.