Артилерийски обстрел стопи "чуковете"

Арсенал наказа лошо Уест Хям с 5:1 насред „Лондон Стейдиъм” след хеттрик на Алексис Санчес и поне временно излезе на второ място с 31 точки.  Артилеристите доминираха, но едва в последните 20 минути постигнаха убедителния триумф, като Чембърлейн и Йозил също вкараха.  Анди Каръл влезе от пейката, за да отбележи за Уест Хям, което обаче не донесе особена утеха на ''чуковете", които остават близо до зоната на изпадащите с 12 точки и загубиха за 8-и път през сезона. 

Арсенал овладя инициативата още от началото, а нещата за Уест Хям станаха още по-неприятни, след като Джеймс Колинс се контузи и трябваше да напусне след само няколко минути.  Алексис Санчес беше опасен и създаваше проблеми на съперниковите защитници още от самото начало. В 15-ата минута подаване на Начо Монреал бе отклонено в последния момент и това предотврати сигурен гол.  Отбраната на Чуковете бе под напрежение и в 24-ата минута тя бе преодоляна като със сигурност това бе попадение, което можеше да бъде избегнато. Огбона се забави при подаването си напред и пасът му бе блокиран от Коклен на пътя на Санчес. Той чукна топката покрай бранител и след това я поднесе встари от себе си на Йозил, който отблизо нямаше как да не пропусне.  Попадението успокои гостите, които продължиха да доминират и в 31-ата минута Чембърлейн бе изведен добре, но стреля ужасяващо към корнера, след като не успя да уцели добре топката. В 38-ата минута Санчес си поведе малко по-силно и пропиля една добра възможност. Уест Хям пък трябваше да съжалява, след като Обианг не бе точен от добра позиция малко преди почивката. 

След паузата ситуацията не се промени особено, но все пак преднината на Арсенал бе твърде крехка. Гостите не успяваха да стигнат до втори гол, преди все пак да го направят в 72-ата минута.  Шкодран Мустафи даде доста силна топка към Санчес, който обаче я овладя с брилянтно докосване, избяга от Масуаку, след което реализира с удар покрай Дарън Рандолф. Славен Билич пусна в игра и Анди Каръл, но и това не помогна.  В 79-ата минута Санчес направи 3:0 с удар от границата на наказателното поле. Малко след това Каръл върна едно попадение след добавка при удар на Пайе в гредата, но минута по-късно Чембърлейн вкара за 4:1 с хубав изстрел.  Малко по-късно Алексис оформи хеттрика си, макар и да изглеждаше, че в ситуацията чилиецът е в тънка засада. Така той вече има 11 гола на сметката си през кампанията.