Локомотив от Горна Оряховица блъсна Славия в Пловдив

снимка: sport-vt.com

Локомотив (Горна Оряховица) надви Славия с минималното 1:0 в откриващия мач от 12 кръг на Първа лига, който се състоя в Пловдив на стадион "Локомотив" в "Лаута". По-интересното в срещата се случи след почивката, когато падна и единствения гол.

Срещата от ложите изгледа и селекционерът на националния тим Петър Хубчев, а съдията на мача Георги Кабаков беше награден, тъй като това е неговият двубой № 100 в българския елит.

Първото полувреме беше равностойно, а най-интересното положение в него беше 16-ата минута, когато Николай Димитров нямаше шанс и при негов удар топката се отби в гредата на вратата на Локомотив (Горна Оряховица).

Славия имаше две положения в началото на втората част, като при едно от тях Георги Йомов от границата на вратарското поле стреля в аут. Малко след това Локомотив (Горна Оряховица) откри резултата.

В 58-ата Георги Апостолов от границата на наказателното поле засече от воле центриране на Матия Курьор отляво. Вратарят на „белите“ Марио Кирев не успя да улови добре топката и позволи тя да мине под него и да влезе във вратата.

След това гол на Цветан Генков беше отменен заради засада, а двата тима размениха по едно опасно положение, но до промяна в резултата не се стигна.

След този успех Локомотив (Горна Оряховица) заема 12-о място с 11 точки, с три пред Нефтохимик. Верея също има 11 точки, но е с мач по-малко. Славия, която записа пета загуба като гост от началото на сезона, е на седма позиция с 13 точки.