Йорданеску: В ЦСКА няма разделение - има химия!

Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску не издържа и реши да успокои феновете. Специалитът реши да разкрие какво всъщност се случва в и извън съблекалнята на "червените".

Йорданеску избра да направи това чрез съобщение, което официалният сайт на клуба разпространи.

ЕТО ЦЯЛОТО СЪОБЩЕНИЕ НА ЙОРДАНЕСКУ

"Напоследък около клуба ни се носят доста слухове и смятам, че е време да изясня някои неща.

Разбирам, че такъв голям клуб като ЦСКА, с такава история и фенове, привлича голям интерес и информационният поток е много голям, но някои неща са само спекулации, а истината е коренно различна.

Както казах преди, този отбор е формиран през лятото – дойдоха толкова много играчи от различни места по света. Аз допускам, че е нужно доста време, за да накарам футболистите да работят заедно и да изглеждат като семейство на и извън терена.

Но заедно с моя щаб и пълната подкрепа на собствениците и ръководството, вложихме много труд и енергия и след 2 месеца, в които съм начело на отбора, мога да кажа, че постигнахме сериозен прогрес, но все още сме далеч от това, което искам да сме – като дух и поведение, но и това ще стане.

Не смятам, че трябва да си много голям специалист, за да видиш много ясно, че в играта на ЦСКА вече има промяна, вече има химия. Искам да уверя феновете, че пътят, по който вървим, е правилен и че всеки от футболистите дава всичко от себе си, за да повиши своето ниво като индивидуалност и колектив.

В клуба няма разделение! Няма черни и бели, стари и млади, българи и чужденци! Всички се борим за една кауза – ЦСКА да блести отново! Всички сме част от голямото семейство на ЦСКА!

Ние също така имаме принципи и правила, по които работим и живеем! И в даден момент, в който видя, че някой прекрачва границата или не играе с цялото си сърце, ще взема незабавни мерки и ще се погрижа той да няма честта повече да защитава червено-бялата фланелка! Но до момента няма такъв случай!

Горд съм с моите футболисти – тренирам големи характери и страхотни играчи!

Сигурен съм, че с нашите фенове можем да превърнем мечтите си в реалност!

САМО ЦСКА!!!"

С уважение,

Едуард Йорданеску