Лудогорец, Локо (Пд) и Дунав напред за Купата след лесни двубои

снимка: БГНЕС

Дунав тресна безпроблемно с 2:0 втородивизионния Септември в София и стана първият тим четвъртфиналист за Купата на България. Два бързи гола в 12-ата и в 18-ата минути секнаха домакинските надежди и дадоха на русенци виза за следващата фаза на турнира.

Локо (Пд) още по-лесно си проправи път напред, след като унищожи с 6:0 на Лаута Оборище. Панагюрци не оказаха никаква съпротива и пуснаха по 3 попадения във всяко полувреме. Любопитно бе, че техният треньор Емил Велев си спести срама и не се появи в Пловдив. Като причина Кокала изтъкна здравословни терзания.

Късно вечерта Лудогорец стана третия отбор, който не сгреши и шампионите вече са четвъртфиналисти за Купата.

Както е известно, по взаимна договорка срещата се изигра на „Лудогорец Арена“ в Разград, въпреки че условно домакин бе Монтана.

След ранния натиск на Лудогорец се стигна и до гол. От корнер топката попадна у Кешеру, чийто първи удар не бе сполучлив, но при втория откри резултата – 0:1 в 9-ата минута.

Съвсем логично се стигна и до втори гол във вратата на Монтана. Натанаел стреля по диагонал и намери долния ляв ъгъл за 0:2 в 32-ата минута.

Фернандо да Силва и Натанаел сътвориха спорен момент в 35-ата минута, който съдията Георги Давидов неправилно отсъди в полза на шампионите. Имаше съприкосновение между двамата, като повторенията показаха, че има контакт между краката на двамата в пеналта на лудогорци.

Сътношението на силите на терена не се промени и след почивката. Лудогорци имаха непрестанно териториален и игрови превес, а Монтана разчиташе на редки контри.

В 72-ата минута като по чудо не стана 3:0 за Лудогорец, но гредата спаси вратата на Монтана след удар отблизо на Кишада.

В 77-ата обаче чудесна атака отдясно на шампионите вече доведе до третия гол. Вкара го Клаудиу Кешеру, негов втори в мача.

Мисиджан оформи крайното 0:4 след асистенция на Кешеру.