Алегри скочи на Милан: Лъжливите играчи объркаха съдията

снимка: БГНЕС/EPA

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази недоволството си от отменения гол за неговия отбор при загубата с 0:1 от Милан на "Джузепе Меаца" в дербито на деветия кръг на италианското футболно първенство. В 35-ата минута Миралем Пянич прати топката в мрежата на домакините от фаул от 35 метра и главният рефер Никола Рицоли посочи центъра. Играчите на Милан, обаче, бурно оспорваха, че Леонардо Бонучи е бил в засада при изпълнението на Пянич и в крайна сметка след 2-минутна консултация между Рицоли и помощниците му попадението неправилно беше отменено, защото Бонучи беше в редовна позиция в момента на удара.

"За всички е ясно, че нашият гол беше редовен. Протестите на играчите на Милан накараха съдията да се усъмни в първоначалното си решение. Жалко е, защото работата на футболистите е да мислят за играта", коментира Алегри.

"Ако страничният съдия беше променил решението на главния, тогава всичко щеше да бъде наред. Но това направи допълнителният рефер зад вратата. Не мисля, че правилата го позволяват. Засада нямаше, голът беше кристален", допълни той.

Алегри не смята, че това поражение ще повлияе на отбора.

"Ювентус изигра добър мач. Милан се хвърли самоотвержено, но ние контролирахме събитията на терена. Всичко беше решено от една съдийска грешка и едно прекрасно изпълнение на Локатели. Във футбола понякога се случват и такива неща. Губиш, въпреки че не заслужаваш това. Не мисля, че това поражение може да се отрази негативно на отбора. Все пак ние оставаме на първото място", каза още Алегри.