Безсрамие: Съдия подпря грозно Барса и Меси за инфарктен успех във Валенсия (ВИДЕО)

Грозна съдийска аванта бутна испанско реферче на Барселона. За пореден път каталунците буксуват, но съдиите им падаряват успеха. Иначе Лионел Меси отново бе големият герой на блаугранас, възползвайки се от безсрамието на арбитъра. Аржентинецът наниза два гола за победата с 3:2 в гостуването на Валенсия, включително от дузпа в 93-та минута. 

Меси бе дал преднина на каталунците с гол в 22-та минута, но в началото на второто полувреме Мунир Ел Хадади и Родриго обърнаха развоя. Малко след това Луис Суарес изравни, а в добавеното време изработи дузпа, реализиране от Меси.  

Домакините имаха сериозни претенции за първия гол на Меси. Тогава Бълхата стреля, а Луис Суарес, който бе в засада попречи на вратаря да види топката. Чистата засада обаче бе подмината и Барса поведе нечестно. После неадекватния рефер не даде 100-процентова дузпа за "прилепите".

Накрая съдията тотално се оплете, давайки дузпа в продълженията за Барселона след симулация на актьора Луис Суарес. Така Меси донесе победата.

Лошата новина за каталунците е, че Андрес Иниеста получи сериозна контузия и според предварителните прогнози ще бъде извън игра поне 3-4 месеца.

 

С този успех Барса се изкачи на първото място с актив от 19 точки, с една повече от Атлетико Мадрид и Реал Мадрид, които имат мачове утре – съответно гостуване на Севиля и домакинство на Атлетик Билбао. Валенсия е на 15-то място с 9 точки.