Морето заля канарчетата в Коматево

снимка: plovdivnews

Отборът на Черно море сложи край на Бялата приказка в Ботев Пловдив, която започна с назначаването на Николай Киров-Белия за старши-треньор на тима. Жълто-черните претърпяха домакинско поражение с 2:3 от състава воден от Георги Иванов - Гонзо.  Канарчетата обаче показаха сърце и отказаха да се предат дори, когато резултатът на полувремето бе 0:3.

Тимът воден от Николай Киров и Иван Кочев в крайна сметка се предаде пред късата скамейка и наказанията. Черно море изненадаха с изключително агресивна игра още от първите секунди, която им донесе трите точки. Още в петата минута пък нова контузия разстрои състава на жълто-черните. От игра се наложи да излезе Панов, а на негово място се появи Кристиян Димитров, който застана до Златков, като негов партньор  в центъра. Радо Терзиев пък бе пратен на бека. Тези рокади дадоха веднага негативно отражение на и без това колебливата през този сезон защита на канарчетата.

"Моряците" поведоха още в 3-ата минута, когато Иван Коконов засече по перфектен начин центриране на Онджей Сукуп отдясно. Шест по-късно резултатът можеше да бъде удвоен, но страхотният удар на Бакари намери левия страничен стълб на Георги Георгиев. В 30-ата минута обаче дори и гредата не спаси вратаря на "жълто-черните". Даниел Георгиев пое топката, премина няколко футболисти, след което от дъгата на наказателното поле я прати неспасяемо във вратата на домакините. Три минути преди края на първата част Уго Секо пое топката отдясно и необезпокояван от никого си проправи път към вратарското поле, откъдето технично с външен фалц за трети път матира защитата в "жълто-черно".

След почивката домакините излязоха пределно мотивирани да се върнат по най-бързия начин в мача. “Канарчетата” поставиха под сериозен натиск защитата в зелено-бяло и усилията им бяха възнаградени в 62-ата минута. Подобно на попадението на Уго Секо, Серкан Юсеин се разходи между няколко играчи на Георги Иванов, след което с хубав удар от границата на наказателното поле намали за 1:3.

В 69-ата минута Радо Терзиев върна изцяло интригата и вкара за 2:3 след изпълнение на корнер. Ботев натисна здраво, но в крайна сметка Морето изстрада 3-те точки в Коматево.