Петев с лош дебют в ШЛ! Роналдо сензационно ялов срещу Легия

снимка: БГНЕС

Ивайло Петев дебютира със загуба треньорската си кариера в Шампионска лига. Воденият от младия български специалист тим на Динамо (Загреб) падна у дома от класния тим на Севиля с 0:1. Хърватите се държаха прилично и се вижда, че под ръководството на бившия национален селекционер тимът бележи напредък. Особено в защита, където Динамо умело уплътнява зоната си. В атака обаче Петев ще има доста работа.

В групата на Динамо З се очертаха двата явни фаворита за класиране на осминафиналите. Севиля и Юве имат вече по 7 точки след 3 мача. Лион (3 точки0 и Динамо (Загреб) (0 точки) ще се борят за третата позиция, която дава излаз в Лига Европа напролет. Юве би късметлийски Лион във Франция. Лказет от домакините пропиля дузпа през първата част, а "Старата госпожа" остана с човек по-малко през второто полувреме заради червен картон на Лемина. Въпреки това резервата Куадрадо донесе успеха на торинския гранд в 75-ата минута.

Интересно бе и в Мадрид, където Реал М посрещна аутсайдера Легия (Варшава). Очакванията бяха Кристиано Роналдо да се развихри, защото го делят само 2 гола от топ 100 в евротурнирите. Сюрпризиращо обаче CR7 не успя да се разпише във вратата на поляците. Въпреки това "белия балет" съсипа гостите с 5:1.

Имаше и трети българин тази вечер в ШЛ. Жоро Миланов се появи в игра в 46-ата минута за своя ЦСКА (Москва) срещу гостуващия Монако. Руснаците поведоха през първата част, но в края не издържаха и франсетата ги попариха с изравнителен гол в 87-ата минута за 1:1.

ЕТО ГИ ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ШЛ:

ДИНАМО З - СЕВИЛЯ - 0:1

ЛИОН - ЮВЕНТУС - 0:1

РЕАЛ М - ЛЕГИЯ В - 5:1

СПОРТИНГ - БОРУСИЯ Д - 1:2

ЛЕСТЪР - КОПЕНХАГЕН - 1:1

БРЮЖ - ПОРТО - 1:2

БАЙЕР Л - ТОТНЪМ - 0:0

ЦСКА М - МОНАКО - 1:1