НА ЖИВО! Дебютът на Ивайло Петев в ШЛ: Динамо (Загреб) - Севиля

 - КРАЙ НА ДВУБОЯ. ДОСТА БЕЗИНТЕРЕСЕН МАЧ, В КОЙТО ВСЕ ПАК ФАВОРИТЪТ ВЗЕ СВОЕТО. СЕВИЛЯ ВЕЧЕ ИМА 7 ТОЧКИ В СВОЯ АКТИВ, КОЛКОТО ИМА И ЮВЕ. АНДАЛУСИЙЦИ ДОРИ ИМАТ ПРЕДИМСТВОТО В ПРЕДПОЛСЕДНИЯ КРЪГ ДА ДОМАКИНСТВАТ НА "СТАРАТА ГОСПОЖА". ИВАЙЛО ПЕТЕВ ПЪК НЯМА ДА ЗАПОМНИ С ДОБРО ПЪРВИЯ СИ МАЧ КАТО ТРЕНЬОР В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА. ВАЖНО Е ОБАЧЕ ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ, ЧЕ ПОД НЕГОВО РЪКОВОДСТВО ДИНАМО ЗАГРЕБ ОПРЕДЕЛЕНО ПОКАЗВА ХЪС И  ИЗРАСТВАНЕ. ОСВЕН ТОВА ТИМЪТ ТРУДНО ПУСКА ГОЛОВЕ, КОЕТО В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СЕ БЕШЕ ПРЕВЪРНАЛО В АХИЛЕСОВА ПЕТА ЗА ХЪРВАТСКИЯ ГРАНД.

- Севиля така и не успява да удвои своята преднина и да успокои срещата. Динамо рядко атакува, но със сигурност домакините се надяват поне да изравнят и в края на мача опитват натиск.

- КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ - 0:1!

- Прави впечатление, че стадионът в Загреб е полупразен, въпреки важния мач срещу дразнител от най-висока степен.

38-а минута - ГООООЛ - Севиля поведе с 1:0 след попадение на Самир Насри, което определено вгорчава дебюта на Ивайло Петев в ШЛ тази вечер. Андалусийци организираха поредната си скоростна акция по дясното крило. Мариано бе оставен да центрира необезпокояван и ниското му подаване стигна до непокрития в наказателно поле Насри. Французинът майсторски отклони топката в близкия ъгъл на вратаря и така даде преднина на гостите.

- Севиля видно е по-класния тим. Испанците умело атакуват по крилата и до 23-ата минута имет на сметката си цели 4 корнера. За сравнение - Динамо З е стигнал до само 1 ъглов удар.

- Изненадващо домакините показват зъби. Техен гол в 21-ата минута дори бе отменен. Явно Ивайло Петев е успял да вдъхне кураж у своите подопечни и под негов диктат нещата за хърватския гранд стоят доста по-добре, отколкото в последните месеци.

-Начало на мача. над стадион "Максимир" вали дъжд и съответно теренът е мокър, което донякъде може да затрудни техничните гости от Испания. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тази вечер от 21.45 часа българският треньор Ивайло Петев ще дебютира в най-комерсиалния турнир. Той ще изведе своя Динамо Загреб срещу класния тим на Севиля, който е фаворит в двубоя. Младият специалист от село Баховица си би камшика от националния тим, точно за да се впусне в приключенията, които Шампионска лига предлага в изобилие. 

Sporta.bg ще следи срещата на живо

Гледайте Динамо З - Севиля на този линк

ИЗХОДНИ ПОЗИЦИИ

4161355

В първите две срещи от група "H Севиля взе 4 точки - 0:0 при гостуването на Ювентус и победа с 1:0 над Лион в Андалусия. Хърватите пък паднаха лошо на 2 пъти. Първо бяха посечени от Лион с 0:3, а после и "Старата госпожа" от Торино ги сгази с 0:4 насред "Максимир".

СТАТИСТИКАТА

главен съдия на мача ще бъде Майкъл Оливър от Англия.

Динамо ЗагребДинамо Загреб спечели в петък с 1:0 гостуването си на Славен Белупо в местното първенство. Успехът бе първи за българския треньор – Ивайло Петев начело на хърватския шампион. Срещата със Севиля заради контузия пропуска Марко Лескович. Други кадрови проблеми пред Ивайло Петев преди срещата с испанците няма. Въпреки именития си съперник, Динамо Загреб ще заложи на офанзивна схема на игра с двама нападатели.

СевиляСевиля спечели през уикенда гостуването си на Леганес с 3:2. Така андалусийците излязоха на 3-то място в класирането на Примера Дивисион. Сега момчетата на Хорхе Сампаоли ще се опитат да направят сериозна крачка към класиране напред в турнира. Гостуването в Загреб ще пропуснат контузените Беноа Тремулинас, Микел Крон Дели и Даниел Карисо. В нападение Хорхе Сампаоли няма никакви проблеми и може да разчита на всичко най-добро. Севиля ще подходи доста офанзивно в Загреб, като очакванията са да използва схема с трима нападатели. Най-сериозна заплаха за вратата на Динамо трябва да бъдат Витоло, Франко Васкес и Пабло Сарабия. Отбора на Севиля не е допуснал гол в своята врата досега в турнира и със сигурност ще иска тази позитивна статистика да се запази.