Реал М трепери: Насъскват кучета срещу полските хулигани от Teddy Boys 95

Мадрид трепери в навечерието на днешния мач от група F на Шампионската лига между Реал М и Легия. Властите в испанската столица са на тръни заради очакваните на "Сантяго Бернабеу" 4000 кръвожадни полски хулигани. За особено опасни се считат над 300 от тях, всичките представители на фракцията Teddy Boys 95.

Именно те с изцепките си на мача с Борусия Д (0:6) през септември докараха наказание мач на закрити врата на Легия и затова реваншът с Реал във Варшава през ноември ще се играе без публика.

Властите в Мадрид предварително определиха мача за "особено рисков" и са подготвили жестоки мерки за сигурност за гостуващата агитка. Специалитет на полските хулигани е употребата на абсолютно забранената от УЕФА пиротехника и по тази причина ултрасите на Легия ще бъдат допускани на трибуните единствено след щателни проверки. Според мадридските медии по хулиганите ще бъдат насъскани и полицейски кучета. Опасенията обаче са, че ултрасите ще вкарат факли, бомби и димки, като ги прекарат през проверките, скрити в задниците си.

"Не съм притеснен за охраната, тя ще бъде на нужното ниво и няма да има проблеми", отсече на вчерашната си пресконференция треньорът на Реал Зинедин Зидан. А след това атакува директно френския президент Франсоа Оланд заради извода му, че нападателят на мадридчани Карим Бензема, който е разследван за секс шантаж, не може да е "пример" на младото френско поколение:

"Думите на Оланд не са на място. Всички във футбола се засягаме покрай това, което се говори срещу Бензема. Да, аз лично се чувствам засегнат. Не знам защо политиците се месят във футбола. Не съм говорил с Оланд, защото нямам време, но не съм съгласен с него и това няма да се промени. Просто не съм съгласен!"