Солена раздяла! Юнайтед плаща 29 млн. евро на Рууни, за да си тръгне

снимка: БГНЕС/EPA

Представянето на Уейн Руни от началото на сезона е под всякаква критика и от Манчестър Юнайтед обмислят да го махнат още следващото лято. Жозе Моуриньо вече го извади от титулярния състав, а същото направи дори временният селекционер на Англия Гарет Саутгейт.

За да се освободят от капитана си, шефовете на червените дяволи дори са готови да платят прескъпо. Те обмислят да му изплатят всичките заплати от оставащите 20 месеца до края на договора на Руни, за да може той да напусне, съобщава "Мирър". А това прави общо 29 млн. евро.

Шефовете на Юнайтед вече са се ангажирали и да търсят нов отбор на нападателя. Интерес към него не липсва. Клубове от Китай и САЩ са готови да го приберат и дори да му плащат същата заплата от 330 хил. евро на седмица, каквато той получава в момента. Руни беше привлечен от сър Алекс Фъргюсън на "Олд Трафорд" преди 12 години и той беше неизменен титуляр не само при легендарния шотландец, а и при наследниците му Дейвид Мойс и Луис ван Гаал.

Жозе Моуриньо е първият, който посмя да не разчита на него, и се очаква той да остане извън титулярите за предстоящото голямо дерби с Ливърпул на "Анфийлд" в понеделник.