Венгер отсвири Барса за Бейерин

снимка: Guliver/Getty Images

Арсен Венгер тотоално отсвири Барселона за мераците им за звездата на Арсенал Ектор Бейерин. Добрата игра на испанеца е привлекла погледите на каталунците, но Венгер ще направи всичко по-силите си да го задържи на "Емиратс".

„Той има договор за още почти 3 години, а ние винаги се стремим във финансово отношение нашите играчи да получават това, което смятаме, че заслужават. Искаме да удължим контракта му и мога да кажа, че бъдещето му в дългосрочен план е при нас” заяви Венгер. 

„Ектор се справя фантастично. Първият му мач бе истински кошмар. Преди това бе изкарал период в Уотфорд, където обаче не играеше. Прогресът му след това е наистина брилянтен и по отношение на психическата устойчивост той без съмнение е на върха” не пести похвали за играча французинът, който не смята, че може да се получи същото, както със Сеск Фабрегас. 

„Мисля, че в съвременния футбол трябва задължително да играеш там, където си роден. По-важно е играчът да бъде на място, където се чувства ценен, а той дойде тук още на 15-16 години и според мен е истниски играч на Арсенал” категоричен е Венгер.