Марадона за Роналдо и Меси: Никой не може да каже кой е по-добър

снимка: БТА/AP

Диего Армандо Марадона се прояви като дипломат и предпочете да не казва кой е най-добрия футболист според него в света. В интервю за испанския вестинк "Marca" аржентинецът казва, че не иска да определя дали звездата на Барселона Лионел Меси е по-добър от суперзвездата на Реал Кристиано Роналдо.

"Не мога да кажа, че Меси е по-добър от Роналдо, или Кристиано е по-добър от Меси. Наистина харесвам и двамата. Те са наистина уникални играчи", каза Марадона.

Марадона е легенда на Бока Хуниорс , Барселона и Наполи и Аржентина. Той продължи с неговите аргоменти за сравнението между най-добрите играчи в Ла лига: "Лео и CR7 са по-добри отостаналите. Хиляди пъти съм казвал, не е необходимо Меси да спечели трофей с Аржентина, за да го определим като феномен - той е такъв! Стига толкова!", разкри легендата.

Световният шампион от Модиала в Мексико през 1986 г., призна, че и Неймар е кандидат за трона, който държат Меси и Кристиано в световния футбол. "Никой не можеше да се сравни с Лео и Крис! В момента обаче не са само двамата в спора за най-добрия. Винаги има трети, след като преди огдини бяха Ривалдо, Роналдиньо и Кака, сега е ред на Неймар. Обичам да го гледам как играе. Излиза напред прави 200 паса в атака и в следващия момент го гледаш отново се е върнал да помага в защита", каза още Марадона.