Хъбчев: Не съжалявам, че се захванах с България, видяхме много лоши неща

снимка: lap.bg

Националният селекционер на България Петър Хубчев заяви след двете загуби от Франция (1:4) и от Швеция (0:3), че нито за миг не е съжалил, че е поел държавния тим. Специалистът говори при прибирането на отбора след двете квалификации за Мондиал 2018.

„Много неща можем да кажем. Едва ли е нужно да изпадаме в детайли. Ние лично обаче се постарахме и видяхме много неща. Малко хубави и повече негативни“, започна Хубчев.

„Не сме си правили илюзии срещу кого играем. Според мен направихме много елементарни индивидуални грешки. Поне шест от тези седем гола, които получихме са от такива грешки. Тактически и двата мача започнаха така, както искахме. Но не можахме ад издържим. Едва ли ще кажа нещо ново обаче. Франция е много силен отбор. Не може, да се сравняваме с тях“, продължи селекционерът.

„Казах, че футболистите, с които бяхме, заставам сто процента зад тях. Говорих с всички и мисля, че те разбраха за какво става дума“.

„Образно говорех за блясък. Вчерашния мач мисля, че дава малка надежда. Искам да погледна хубавото. Тактически момчетата се раздаваха. Явно, че трябва да се говори за себераздаване“, каза още Хубчев.

„Нямаше някой, който да каже, че не се чувства добре. Промени занапред ще има“

„Мисля, че видях отбор. Но уговорката е, че е много малко“.

„Не съжалявам, че поех поста. За секунда не съм се замислял за това“, завърши Петър Хубчев.