България нокаутира Румъния при младежите, но е зад борда за Евро 2017

снимка: lap.bg

България тресна с 2:0 Румъния при младежите в последната си квалификационна среща за Евро 2017. Националите ни направиха добър мач. През първото полувреме младите „лъвове“ контролираха осезаемо срещата и закономерно стигнаха до две попадения.

Нашата селекция поведе след 16-ата минута. След центриране в наказателното поле Кирил Десподов нанесе удар с глава. Стражът на Румъния Кожокаро се хвърли в правилния ъгъл, но топката срещна десния му стълб. След това попадна в Тони Тасев, който от чиста позиция засече за 1:0.

В 35-ата минута преднината на България бе удвоена. При хубава атака отдясно, Антонио Вутов центрира в пеналта, Кирил Десподов се размина с топката и така тя стигна до Аександър Георгиев. Той чакаше при далечната греда и без много бавене покачи на 2:0.

Тудория шутира от дистанция в последната минута редовното време на първата част, но топката бе избита в корнер. От него не произлезе нищо.

Второто полувреме стартира с нелошо положение пред вратата на Румъния. Кирил Десподов стреля, вратарят на гостите изби в ъглов удар, а след неговото изпълнение, топката бе изчистена. След това се забеляза известно отпускане в нашите редици, а северните ни съседи имаха инициативата. На три пъти гостите удряха греди. Първо късметът не покри удар на Тудория, после в 90-ата минута съседите ни организираха умела атака, но гредата помогна на Китанов, а в продължението изстрел на Калкан се отби в левия стълб.

В крайна сметка България остана на второ място в своята група, като пред нас е само Дания. За съжаление обаче сме сред най-слабите подгласници и това значи, че оставаме зад борда на Европейското догодина.